Retail&Agrobusiness

Arctic: Menţinem salariile nete ale celor 3.600 de salariaţi. Compania va suporta cheltuielile generate de transferul contribuţiilor sociale

Arctic: Menţinem salariile nete ale celor 3.600 de...

Autor: Cristina Roşca

22.12.2017, 13:03 2541

Arctic, cel mai mare producător de electrocasnice din România şi unul din cei mai importanţi angajatori din judeţul Dâmboviţa, va menţine neschimbate salariile celor 3.600 de angajaţi, urmând a suporta  începând cu 1 ianuarie 2018, cheltuielile generate de transferul contribuţiilor sociale către angajaţi, potrivit unui anunţ al companiei.

”Ne dorim ca angajaţii Arctic să nu resimtă în niciun fel schimbările aduse Codului Fiscal(...)”, a declarat Gabriela Coman, director resurse umane Arctic. Ea nu dezvăluie detalii despre salariile angajaţilor dar spune că pe lângă retribuţia lunară acordată fiecarui angajat,  Arctic asigură salariaţilor săi un pachet de beneficii care include: prime (acordate cu ocazia sărbătorilor de Crăciun, Paşti, Mărţişor, 1 iunie, dar şi primă de vacanţă), asigurare medicală şi asigurare de viaţă, bonuri de masă, asigurarea transportului la şi de la locul de muncă, subvenţionarea parţială a costului unei mese zilnice servite la cantină, analize medicale gratuite in cadrul cabinetului din interiorul companiei, ajutor financiar acordat pentru evenimente deosebite în familie.

Arctic este liderul pieţei de electrocasnice din România şi deţine cea mai mare fabrică de electrocasnice din Europa Continentală, fabrica de la Găeşti producând până în prezent peste 31 de milioane de aparate frigorifice. De asemenea, Arctic este una dintre cele mai importante companii din România, cu peste 3.600 angajaţi, inclusiv subcontractori, şi o cifră de afaceri în 2016 de 2 miliarde de lei. În prezent, 87% din producţia totală Arctic este exportată în peste 70 de ţări.

În anul 2017, Arctic a demarat lucrările de construcţie pentru o nouă fabrică de maşini de spălat rufe, care va fi amplasată în localitatea Ulmi, judeţul Dâmboviţa. Noua investiţie este una de tip greenfield.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO