Retail&Agrobusiness

Atestatul de producător şi certificatul de comercializare a produselor agricole,valabile 5 ani

Atestatul de producător şi certificatul de...

Autor: Cătălina Mănoiu

13.06.2017, 12:17 301

„Valabilitatea atestatului de producător este de cinci ani de la data emiterii. (…) Carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol este valabil 5 ani şi se eliberează la cerere solicitantului de către primarul pe a cărui rază de competenţă se află terenul/ferma/gospodăria în care se obţin produsele estimate a fi destinate comercializării, în termen de 5 zile lucrătoare de la data solicitării, după verificarea existenţei atestatului de producător şi după verificarea faptică în teren a existenţei produsului/produselor supuse comercializării”, potrivit proiectului care modifică Legea nr.145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol.

În forma iniţială a legii, valabilitatea atestatului de producător era de un an de la data emiterii.

Proiectul pentru modificarea Legii nr.145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol a fost adoptat cu 225 de voturi "pentru" şi 25 "împotrivă".

Camera Deputaţilor este for decizional.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO