Retail&Agrobusiness

Au mutat producţia în clădirea fostei fabrici Filatura de Bumbac Slobozia. Mirela Drăgoi, Pet Star: Am vândut 800 mil. de preforme PET, iar în acest an capacitatea de producţie depăşeşte un miliard de preforme

Mirela Drăgoi, Pet Star: Bazele fabricii de preforme PET au fost puse în urma unei investiţii de 45.000 de dolari

Mirela Drăgoi, Pet Star: Bazele fabricii de preforme PET au fost puse în urma unei investiţii de 45.000 de dolari

Autor: Mirabela Tiron

24.02.2017, 00:08 3584

Compania a ajuns la o cifră de afaceri de peste 20 milioane de euro, la 109 angajaţi şi 56% cotă de piaţă. 

Mirela Drăgoi, proprietara fabricii de preforme Pet Star, ce livrează către clienţi precum Pepsi sau Bu­co­vi­na, dar şi către producători de bere, spune că estimează pentru acest an afaceri mai mari cu circa 10%, dată fiind creşterea capa­ci­tă­ţii de producţie, du­pă relocarea ac­ti­vităţii în clă­direa fostei fabrici Fila­tu­ra de Bumbac Slobozia, renovată cu 9 milioane de euro.

„În 2012 am cumpărat clădirea fostei fabrici comuniste Filatura Bumbac Slobozia, pe care am modernizat-o cu bani de la BCR, Alpha Bank şi CEC. Am mutat toate echipamentele în această clădire. Anul trecut am produs 800 mil. preforme PET, dar acum capacitatea de producţie din no­ua fabrică se ridică la un 1,2 miliarde de pre­forme pe an”, a declarat ea pentru ZF. Noua unitate de producţie deţine opt linii de fa­­bricare a pre­for­melor PET. Pe lân­gă investiţia de 9 mil. euro, în fabrică s-au mai fă­cut investiţii de 21 mil. euro în echi­pa­mentele moderne.

Anul trecut, compania Pet Star a finalizat cu afaceri de 23 de milioane de euro, similare cu cele de anul anterior, şi cu EBITDA de 3,65 milioane de euro, potrivit oficialilor companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO