Retail&Agrobusiness

Auchan: Studiem opţiuni de extindere a suprafeţelor logistice

Consumul a crescut cu peste 14% în primele 11 luni din 2016

Consumul a crescut cu peste 14% în primele 11 luni din 2016

Autor: Cristina Rosca

27.02.2017, 00:04 444

Grupul francez Auchan, prezent pe piaţa locală cu o reţea de 33 de magazine de tip hipermarket, analizează posibi­litatea de extindere a suprafaţelor logistice. Retailerul are deja patru depozite cu suprafeţe cumulate de circa 4 hectare.

"Studiem opţiuni de extindere a suprafeţelor logistice", spun oficialii companiei fără a oferi alte detalii. Ei afirmă însă că în prezent magazinele Auchan din Romania sunt deservite de patru depozite. "Depozitele sunt de tipul food, non-food şi fresh şi sunt situate în apropierea Bucureştiului."

Cu o suprafaţă logistică totală de 4 hectare, Auchan nu se află printre cei mai extinşi retaileri în domeniu. În total, cei zece jucători din comerţul modern au 80 de hectare de depozite. Cei mai mari jucă­tori sunt de departe Kauf­land şi Lidl, reţelele surori avand su­prafeţe lo­gis­tice de 18,5 hectare şi respectiv 16,5 hectare. Ambii retaileri au depo­zitele în pro­prietate. În ceea ce priveşte seg­mentul logistic, în comerţul modern local, jucătorii au două strategii diferite. Astfel, de regulă, jucătorii germani pre­feră să îşi cumpere terenu­rile şi să îşi dezvolte singuri depozi­tele. Acesta este atat modelul Kaufland, Lidl şi Penny Market, cat şi cel al belgienilor de la Mega Image. La polul opus, francezii preferă să lucreze cu companii specializate de logistică, unde închiriază suprafeţe generoase. Acesta este şi cazul Auchan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO