Retail&Agrobusiness

Austriecii de la Greiner mizează pe afaceri de 38 mil. euro şi păstrează ritmul de creştere la 4-5%

Austriecii de la Greiner mizează pe afaceri de 38 mil....

Autor: Laurentiu Cotu

05.05.2015, 00:06 517
Grupul de companii Greiner România, care produce ambalaje şi este controlat de acţionari austrieci, estimează pentru acest an o creştere cu 5% a afacerilor faţă de anul trecut, la circa 38 mil. euro.
 
În 2014, grupul Greiner România a realizat o cifră de afaceri consolidată de aproximativ 36 mil. euro, în creştere cu 4% faţă de anul anterior. Grupul austriac are trei subsidiare în România, Greiner Packaging Sibiu, Greiner Assistec Lereşti şi Thrace Greiner Packaging din Şelimbăr, Sibiu (un joint-venture cu firma grecească Thrace Plastics care deţine 50% din acţiuni).
 
„În acest an estimăm pentru întreg grupul  o rată de creştere de 5%, datorată unei dezvoltări mai agresive în piaţă, în special în zona clienţilor industriali ai Greiner Assistec. Pentru piaţa ambalajelor vedem o evoluţie similară cu cea de anul trecut“, a declarat pentru ZF Transilvania Adrian Păunescu, CEO al Greiner Packaging. Ambalajele produse de Greiner sunt destinate industriei ali­men­tare, chimice, farmaceutice sau cos­me­tice. În Lereşti, judeţul Argeş, compania Grei­ner Assis­tec produce cutii pentru scule şi dis­po­zitive, perii pentru aspirator, cartuşe pentru toner, acuarele sau elemente de fixare a radia­toarelor. Prin­cipalele domenii în care livrează sunt industria detergenţilor (Colgate - export în Polonia), îngheţată (Top Gel, Betty Ice, Kubo Ice şi alţii), magazine mari (Metro, Selgros, Lidl).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO