Batoux, Albalact: Toate companiile sunt pe creştere, iar asta pune presiune pe recrutare. Va fi tot mai greu să găsim angajaţi

17 nov 2015 Autor: Mădălina Panaete

Reducerea TVA la alimente, dar şi creşterea salariului minim la 1.050 de lei au contribuit la creşterea puterii de cumpărare.

Stephane Batoux, directorul general al Albalact, este optimist cu privire la evoluţia României anul viitor, însă spune că firmele vor găsi mai greu angajaţi în special în zona de middle management şi entry level pentru că toate companiile sunt pe creştere şi vor să angajeze, dar şi pentru că sunt tineri care preferă să plece în străinătate.

„Activăm într-un mediu foarte pozitiv pentru business. Nu am auzit niciun CEO care să se plângă de rezultate. Însă anul viitor o să fie o provocare importantă pe resurse umane. E clar că vor fi tensiuni în ceea ce priveşte recrutarea, salariile sau în a păstra talente. Asta se întâmplă pentru că toate companiile cresc“, spune Stephane Batoux, care conduce de anul trecut cel mai mare producător local de lactate cu afaceri de 475 de milioane de lei.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 17.11.2015

 
Cuvinte cheie:
crestere
, companii
, albalact
, angajati
, presiune
, recrutare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide