Retail&Agrobusiness

BERD oferă finanţare de 20 mil. euro unui producător francez de cereale. România este pe lista de investiţii

BERD oferă finanţare de 20 mil. euro unui producător...

Autor: Luiza Chiroiu

18.09.2014, 13:01 275

Proiectul grupului francez vizează consolidarea afacerii din cele trei ţări prin crearea unei noi companii, International Grains Silos, în care BERD va deţine o participaţie de 35%.

Soufflet are în plan dezvoltarea unui lanţ integrat de producţie a malţului în regiunea în care investeşte BERD.

"Acest nou acord ne va permite să intensificăm cooperarea pe care o avem cu Soufflet, care până acum s-a dovedit a fi una de succes. Producătorii din regiunea unde acţionează BERD, care are un potenţial agricol ridicat, vor avea de câştigat în urma înfiinţării acestui lanţ integrat, care asigură o infrastructură îmbunătăţită", a declarat Gilles Mettetal, directorul BERD pentru agricultură.

Astfel, Soufflet vizează recoltarea de la fermieri, procesarea în silozuri şi producerea malţului, cu scopul de a vinde produsele pe pieţele de export sau către fabricile de bere.

"Acest proiect confirmă rolul pe care BERD îl are asupra sectorului agricol din Europa de Est. Parteneriatul nostru cu BERD asigură un sprijin important grupului, pentru dezvoltarea producţiei de cereale şi a exportului în regiune", a afirmat Laurent Bernasse, directorul financiar al Soufflet.

Soufflet Group este unul dintre cei mai mari operatori de pe piaţa cerealelor la nivel mondial, iar în România deţine cea mai mare fabrică de malţ din ţară, Soufflet Malt House, cu o capacitate de producţie anuală de 105.000 de tone.

Grupul francez a intrat pe piaţa românească în iulie 2009, când a deschis fabrica din Buzău după o investiţie de 60 de milioane de euro.

Banca europeană şi grupul BERD au iniţiat primul proiect împreună în anul 1998, până în prezent derulând 20 de investiţii comune.

BERD a investit până acum peste 8 miliarde de euro în proiecte de dezvoltare a sectorului agricol, inclusiv în România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO