Retail&Agrobusiness

Bilanţul activităţii Consiliului Concurenţei în 2017. Chiriţoiu: „Au fost finalizate 18 investigaţii şi s-au aplicat amenzi de 27 mil. euro”

Bilanţul activităţii Consiliului Concurenţei în...

Autor: Roana Rotaru

30.01.2018, 14:08 228

Consiliului Concurenţei  a finalizat anul trecut  18 investigaţii, din care 78% vizau sectoare precum energie, licitaţii, profesii liberale şi transport, potrivit reprezentanţilor instituţiei.  O treime din cazurile finalizate au avut ca obiect cartelurile, iar aproape un sfert (22%) au vizat înţelegerile verticale.

„Anul 2017 a fost anul cu cea mai intensa şi complexă activitate pe care a avut-o Consiliul Concurenţei. Partea de sancţiuni a fost în linia altor ani. Au fost finalizate 18 investigaţii şi s-au aplicat amenzi de 27 mil. euro care vin în special din zona de trucări de licitaţii. Cel mai mare caz a fost al furnizorilor de electricitate (...) Din totalul amenzilor, peste un sfert au fost recunoscute, deci nu vor mai fi procese în cazul lor”, a spus Bogdan Chiriţoiu.

La sfârşitul anului 2017, Consiliul Concurenţei avea în derulare 36 de investigaţii privind posibila încălcare a legii concurenţei.

În cei 20 de ani de activitate, Consiliul Concurenţei a aplicat amenzi de circa 600 mil. euro şi a generat peste 1 mld. euro economii pentru cetăţenii români, potrivit reprezentanţilor instituţiei, care citează un studiu realizat de Academia de Ştiinţe Economice (ASE).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO