Retail&Agrobusiness

Calipso, îmbuteliator de apă: Să cauţi un mecanic, un electrician sau un matriţer este cumplit. Am început să ne pregătim noi oamenii

Calipso, îmbuteliator de apă: Să cauţi un mecanic, un...

Autor: Cristina Bellu

23.10.2017, 20:00 587

♦Calipso, companie înfiinţată în 1991, produce şi îmbuteliază apă de izvor plată şi carbogazoasă, băuturi răcoritoare şi apă aromatizată şi are acum peste 150 de angajaţi.

Daciana Siderache, director ge­neral al îm­buteliatorului de apă Calipso, cu afaceri de 50 mil. lei, spune că dispariţia şco­li­l­or pro­fe­sionale din Ro­mâ­nia creează pro­ble­me în găsirea de per­so­nal ca­li­ficat care să lucreze în fa­brică.
 
„Găsirea unui me­ca­nic, a unui elec­trician sau a unui matriţer este un proces de căutare cumplit. Matriţerul este o piesă rară în România, ca să nu mai vorbesc de un su­dor în argon. În afară, un astfel de sudor câştigă 5.000-6000 de euro lunar, iar la noi nici nu există”, a explicat Daciana Siderache, care conduce o companie cu peste 150 de angajaţi în prezent.
 
Compania se bazează, însă, pe „vechea gardă”, iar ca soluţie de vi­itor, firma face training pentru angajaţii ti­neri. „Am început să facem pre­gă­tire, avem oa­meni în fabrică care cu asta se ocupă. Acum avem în training pa­tru sau cinci per­soa­ne.”
 
Lipsa forţei de muncă a devenit o pro­ble­mă pentru ma­jor­itatea companiilor din Ro­mânia, iar angajatorii susţin că, deşi au proiecte de recrutare, nu mai găsesc can­didaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO