Retail&Agrobusiness

Canadienii s-au decis să vină cu 65 mil. € pentru a susţine Bergenbier

Canadienii s-au decis să vină cu 65 mil. € pentru a...

Autor: Ioana David

19.08.2014, 00:05 492
Acţionarii Bergenbier, al treilea mare produ­cător local de bere, au aprobat ieri majorarea capitalului social cu 65 mil. euro, sumă care potrivit companiei va fi foloistă pentru dezvoltarea brandurilor din portofoliu.
 
„Molson Coors (compania care deţine Bergenbier – n.red.) este decisă să sprijine toate eforturile companiei sale în România, investind în continuare în Bergenbier S.A. pentru a-şi atinge obiectivele: susţinerea şi creşterea mărcilor din portofoliu pe o piaţă dinamică, aflată în permanentă schimbare şi supusă unor presiuni di­verse în ultimii ani“, au spus reprezentanţii Ber­genbier.
 
Grupul canadian Mol­son Coors a preluat Ber­genbier în 2012 la pachet cu celelalte berării ale StarBev din regiune, în urma unei tranzacţii internaţionale de 2,65 mld. euro. În timpul crizei, Bergenbier a adunat pierderi de 80 mil. euro, iar majorarea de capital este primul pas concret pe care canadienii îl fac pentru a-şi întări prezenţa pe piaţa locală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO