Retail&Agrobusiness

Ce salarii primesc angajaţii din hipermarketurile Carrefour?

Ce salarii primesc angajaţii din hipermarketurile...

Autor: Cristina Roşca

19.07.2016, 12:25 12860

Compania Carrefour România, care operează reţeaua de 29 de hipermarketuri Carrefour şi magazinele în franciză Express şi Contact, a avut pentru anul trecut un buget de salarii şi indemnizaţii de 233 de milioane de lei, în urcare cu 16,5% comparative cu anul anterior. În ceea ce priveşte numărul de salariaţi, acesta s-a apropiat de 8.000, faţă de circa 7.300 la finalul lui 2014.

Astfel, bugetul de salarii şi indemnizaţii per salariat în cadrul Carrefour România a fost anul trecut de 29.000 de lei pe an, respectiv 2.416 lei pe lună, potrivit datelor ZF pe baza informaţiilor publice. Comparativ cu 2014, cheltuiala salarială medie a crescut cu 5,8%. La un salariul mediu brut de 2.416 lei, salariul net este de 1.700 de lei.

Cum arată cel mai mare centru de wellness din Europa, construit lângă Bucureşti

Cel mai tânăr miliardar din lume: La 24 de ani are o avere de 1,5 miliarde de dolari. Care este cheia succesului

Cum arată staţiile de metrou din Coreea de Nord. "Unul dintre cele mai misterioase şi frumoase sisteme de tranzit de pe pământ"

Bugetului de salarii şi indemnizaţii i s-a adăugat şi cel de cheltuieli cu asigurările şi protecţia socială, care a fost de 57,5 milioane de lei anul trecut.

Salariul mediu per angajat a fost calculat primar, jurnalistic, fără a se lua în calcul funcţiile fiecărui salariat. Astfel, salariile pot diferi de la minimul pe economie la un lucrător comercial la început de drum la câteva zeci de mii de euro pe lună pentru un manager de top.

Totuşi, în cadrul companiilor din retail, circa 95% dintre angajaţi sunt angajaţi în magazine, cei mai mulţi în poziţii de casier şi lucrător comercial. Aceste joburi sunt printre cele mai slab plătite din economie, pentru începători de cele mai multe ori salariul fiind cel minim pe economie.
Retailerii au ajuns în ultimii ani nu doar cei mai mari jucători din economie după cifra de afaceri, ci şi cei mai mari angajatori cu mii de angajaţi fiecare.

Carrefour România a terminat anul trecut cu afaceri de peste 5 mld. lei. Grupul francez mai are pe piaţa locală şi alte companii, însă aceasta este cea mai mare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO