Retail&Agrobusiness

Cel mai mare producător local de verighete şi-a dublat businessul în criză

Cel mai mare producător local de verighete şi-a dublat...

Autor: Cristina Roşca

27.04.2015, 00:07 1243

Compania Coriolan din Iaşi, cel mai mare producător local de bijuterii, o afacere pornită în 1996 de antreprenorul Aurel Mânzăţeanu, a ajuns la afaceri de aproape 10 milioane de lei, dublu faţă de 2009, cu un atelier în care lucrează 25 de angajaţi.

„Anul acesta estimăm o creştere de 15% a producţiei de verighete şi inele de logodnă, dar şi a vânzărilor aferente prin intermediul magazinelor proprii şi a distribuitorilor“, spune Aurel Mânzăţeanu, fondatorul Coriolan.

Astfel, un business început cu o casă de amanet şi un mic butic în Iaşi în urmă cu douăzeci de ani a ajuns cel mai mare producător local de verighete şi bijuterii, care prelucrează 100 de kilograme de aur anual şi lucrează cu 90 de distribuitori, dar are şi trei magazine sub brand propriu.

Într-un sector al producţiei care ajunge la doar 75 mil. lei anual, compania Coriolan din Iaşi controlează peste 10% din piaţă.  Cele mai scumpe produse realizate de Coriolan au fost o pereche de verighete de 13.000 de lei şi un inel de logodnă cu diamant cu un preţ de 45.000 de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO