Retail&Agrobusiness

Cel mai mare ranch din America, scos la vânzare pentru 725 milioane de dolari. VIDEO

Cel mai mare ranch din America, scos la vânzare pentru...

Autor: CătăIina Apostoiu

24.05.2015, 18:55 2751

O fermă de animale este pe cale să devină cea mai scumpă proprietate din lume după ce a fost scoasă la vânzare pentru suma de 460 milioane de lire sterline (725 milioane de dolari), potrivit The Telegraph.

WT Waggoner Estate Ranch este cel mai mare ranch individual din Statele Unite, având 510.000 de acri de teren şi întinzându-se pe teritoriul a şase districte din nordul Texasului.

Ferma are 7.500 de vaci, 500 de cai din rasa American Quarter Horse şi numeroase lacuri imense.

Ferma a fost creată în 1849 de Dan Waggoner şi mai apoi extinsă de fiul său, WT Waggoner.

Iar în 1902, în timp ce se făceau săpături pentru apă, s-a descoperit petrol. Acum, aproximativ 1.000 de sonde pompează mii de barili de petrol pe an. Totuşi, numai o zecime din suprafaţa fermei a fost explorată sau forată.

Ferma este deţinută de moştenitorii lui Dan Waggoner şi acum, după mai mult de un deceniu de conflicte între membrii familiei, aceasta a fost scoasă la vânzare.

Bernard Uechtritz, din cadrul Briggs Freeman Sotheby’s International Realty, Dallas, a declarat: “Este o proprietate foarte rară, nu numai pentru caracteristicile sale individuale, ci şi pentru că probabil pur şi simplu nu mai poţi cumpăra o suprafaţă atât de mare de fermă de nicăieri altundeva în lume”.

“Cu siguranţă nu mai există alte ferme, oricât de mari, care să aibă calităţile, istoria şi potenţialele avantaje ale acestei proprietăţi. Sunt 510.000 de acri de teren, aceasta fiind astfel cel mai mare ranch din Statele Unite. Preţul este unul record pentru că oferta este unică”.

Proprietatea nu a mai fost pe piaţă, fiind deţinută de aceeaşi familie în ultimii 160 de ani. Familia Waggoner era binecunoscută în cercurile politice şi sociale, în special la începutul secolului 20. Electra Waggoner, sculptor, a fost probabil cea mai cunoscută membră a familiei. Atât automobilul Electra Buick, cât şi aparatul de zbor Lockheed Electra au fost denumite după ea.  

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO