Retail&Agrobusiness

Cele mai vândute cinci spumante au aproape jumătate din piaţa de băuturi

Cele mai vândute cinci spumante au aproape jumătate din...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

06.01.2017, 00:04 856
Angelli, brand al companiei Angelli Spumante & Aperitive, a fost în 2015 cel mai vândut brand de vinuri spumante pe piaţa locală, înregistrând volume de aproape un milion de litri, arată datele companiei de cercetare în domeniu The IWSR.
 
Compania, parte a grupului german Henkell & Co, a mutat în 2014 producţia de băuturi din fabrica situată în Bucureşti pe fondul condiţiilor economice dificile de pe plan local, conform informaţiilor furnizate anterior de societate. Astfel, cel mai vândut brand de vinuri spumante este importat.
 
De altfel, două din primele cinci sunt branduri importate, respectiv Angelli şi Ador (care este adus pe plan local tot de Angelli Spumante & Aperitive). Pe locul doi în topul celor mai vândute branduri de vin spumant se situează Dorato din portofoliul producătorului român Zarea, urmat de Ador. Podiumul este completat de brandul Zarea şi de vinurile spumante ale Bucium, producător de vinuri din Iaşi. Zarea este unul dintre cei mai mari producători de vinuri spumante de pe plan local şi are o istorie de peste 100 de ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO