ChemChina este aproape de cea mai mare achiziţie făcută vreodată de o companie chineză - 43 mld.dolari

2 feb 2016 Autor: Marius Oncu

China National Chemical Corp (ChemChina) este aproape de un acord de preluare a producătorului elveţian de pesticide şi seminţe Syngenta pentru 43,7 miliarde franci elveţieni (42,8 miliarde dolari), într-o tranzacţie care ar fi cea mai mare achiziţie de până acum făcută de către o companie chineză.

Compania chineză controlată de stat a oferit un preţ de circa 470 de franci pe acţiune pentru preluarea Syngenta, iar un acord ar putea fi anunţat cel mai devreme miercuri, când Syngenta va publica rezultate financiare, au declarat surse apropiate situaţiei pentru Bloomberg.

Preţul ar fi cu 24% mai ridicat faţă de cotaţia de 378,4 franci pe acţiune, înregistrată de compania elveţiană în închiderea şedinţei de luni. Marţi, titlurile companiei înregistrau o creştere de 7,1%, la 405,1 franci.

Tranzacţia l-ar ajuta pe şeful ChemChina, Ren Jianxin, să transforme compania în cel mai mare furnizor de pesticide şi substanţe chimice pentru agricultură, notează Bloomberg.

Reprezentanţii celor două companii au refuzat să comenteze.

La 43 de miliarde de dolari, tranzacţia ar fi cea mai mare achiziţie făcută de o companie din China până în prezent, depăşind precedentul maxim, înregistrat în 2008, când China Unicom Hong Kong a preluat China Netcom Group pentru 29 de miliarde de dolari.

 
Cuvinte cheie:
CHEMCHINA
, SYNGENTA
, companie
, crestere
, achizitie
, chinezi
, miliarde
, china
, preluare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide