Retail&Agrobusiness

Cifra de afaceri din comerţ a crescut în noiemebrie 2017, faţă de luna precedentă, cu 0,7%

Cifra de afaceri din comerţ a crescut în noiemebrie...

Autor: Dorin Oancea, Mediafax

08.01.2018, 11:12 281

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 11,4%, respectiv cu 11,7%. informează un comunicat al INS.

În perioada 1.I-30.XI.2017, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut faţă de perioada 1.I-30.XI.2016 atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 10,3%, respectiv cu 9,4%.

Comparativ cu octombrie 2017, în noiembrie volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul, serie brută, a crescut pe ansamblu cu 2,4%, datorită creşterii vânzărilor de produse nealimentare (+6,4%) şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+1,0%). Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 3,4%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna noiembrie 2017, comparativ cu luna precedentă, a crescut pe ansamblu cu 0,7% datorită creşterilor comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+3,3%) şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+1,1%). Scăderi au înregistrat vânzările de produse nealimentare (-0,1%).

Comparativ cu noiembrie 2016, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, din noiembrie 2017 a înregistrat o creştere cu 11,4% ca urmare a creşterilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+13,8%), vânzările de produse nealimentare (+12,0%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+9,2%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna noiembrie 2017, comparativ cu luna noiembrie 2016, a înregistrat o creştere cu 11,7% ca urmare a creşterilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+15,2%), vânzările de produse nealimentare (+11,0%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+9,6%).

În primele 11 luni ale anului, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, comparativ cu perioada similară a anului prrecedent, a înregistrat o creştere cu 10,3% datorită creşterii vânzărilor de produse nealimentare (+13,0%), comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+12,2%) şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+6,1%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1.I-30.XI.2017, comparativ cu perioada 1.I-30.XI.2016, a înregistrat o creştere cu 9,4%, datorită creşterii vânzărilor de produse nealimentare (+13,2%), comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+12,0%) şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+5,3%).

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO