Retail&Agrobusiness

Colgate, Blend-a-Med şi Aquafresh se bat pe cei 2,6 euro pe care îi cheltuie un român pe pastă de dinţi

Colgate, Blend-a-Med şi Aquafresh se bat pe cei 2,6 euro...

Autor: Cristina Rosca

09.02.2017, 20:50 622
Românii cheltuie anual circa 52 de milioane de euro pe pastă de dinţi, piaţa fiind relativ constantă anul trecut comparativ cu 2015.
 
Totuşi, faţă de 2008 se observă o creştere de circa 15% a pieţei în euro. În lei creşterea este chiar mai mare dat fiind că în această perioadă moneda naţională s-a depreciat cu peste 22%.
 
La o populaţie însă de aproape 20 de milioane de locuitori, cheltuiala medie per capita este de doar 2,6 euro (puţin sub 12 lei), sumă suficientă pentru achiziţia unui tub mare de pastă de dinţi.
 
Preţurile la pastă de dinţi în România sunt si­milare celor de pe alte pieţe din regiune, ba chiar similare şi celor din Ger­mania, cea mai puternică economie din Europa. Prin comparaţie însă, salariul mediu net în România este de sub 450 de euro, de circa două ori mai mic decât în regiune şi de 5-6 ori mai mic decât în Germania spre exemplu. Exe­cutivii din piaţă şi analişti spun că pre­ţurile sunt relativ aliniate la cele din UE, salariile fiind cele care au rămas în urmă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO