Retail&Agrobusiness

Compania care administrează aeroportul Otopeni, firma de catering şi cea care administează duty free-urile , luate în vizor de Consiliul Concurenţei

Compania care administrează aeroportul Otopeni, firma de...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

31.10.2016, 14:30 1866

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie având ca obiect o posibilă înţelegere anticoncurenţială între Compania Naţionala „Aeroporturi Bucureşti”, care operează cele două aeroporturi din Capitală,  Dnata Catering (firma de catering prezentă pe aeroportul Otopeni) şi Milenium Pro Design (care administrează duty free-urile din aeroportul Otopeni). 

Autoritatea de concurenţă suspectează trei companii că au restricţionat concurenţa pe piaţa serviciilor comerciale din cadrul Aeroportului Internaţional „Henri Coandă” (Otopeni) prin încheierea unor contracte de asociere în participaţiune pe termen lung şi care conţin clauze ce pot avea efect anticoncurenţial.

În cadrul investigaţiei a fost efectuată o inspecţie inopinată, iar documentele ridicate în cadrul acestei inspecţii se află în analiza autorităţii române de concurenţă, în cadrul procedurilor specifice investigaţiei. Inspecţiile inopinate reprezintă o etapă de început în cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurenţial. 

Efectuarea acestor inspecţii nu reprezintă o antepronunţare a Consiliului Concurenţei în ceea ce priveşte vinovăţia întreprinderilor investigate şi nici în ceea ce priveşte rezultatul final al investigaţiei declanşate. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO