Retail&Agrobusiness

Cristian Preotu, Comtesse du Barry: Deschidem un wine bar cu vinuri româneşti, o băcănie cu preparate din Europa de Est sub brandul Mariza şi un hotel în zona Dealu Mare

Cristian Preotu, antreprenorul român care deţine împreună cu soţia sa mai multe businessuri în domeniul gastronomiei de lux, a decis să iasă din businessul de distribuţie de vinuri şi să se concentreze pe zona de retail şi restaurante.

Cristian Preotu, antreprenorul român care deţine împreună cu soţia sa mai multe businessuri în domeniul gastronomiei de lux, a decis să iasă din businessul de distribuţie de vinuri şi să se concentreze pe zona de retail şi restaurante.

Autor: Cristina Roşca

04.04.2017, 20:45 966
„Vom deschide tot aici şi o băcănie cu specialităţi din Europa de Est sub brandul Mariza. Mi-a plăcut sonoritatea lui.“
 
Omul de afaceri va remodela un bar pe care-l va transforma într-un winebar, iar pe lista de planuri pentru 2018 se numără deschiderea unui hotel în zona viticolă Dealu Mare.
 
„În prezent avem două restaurante – Le Bistro Francais şi Sushi Room -, iar al treilea, wine barul La vinuri, urmează să se deschidă în mai puţin de două săptămâni”, povesteşte antreprenorul. Despre wine bar, el afirmă că va avea un meniu de 30 de vinuri, toate româneşti, care se vor schimba însă periodic. Şi mâncarea va fi tot românească, ca de exemplu platou de mangaliţă sau de Pleşcoi. Designul va fi şi el tradiţional, iar tablourile expuse vor fi ale unor artişti români. Investiţia totală în remodelarea barului de lângă Ateneu este de circa 50.000 de euro. „Acesta va avea deschidere totală către Ateneul Român, acesta fiind unul dintre principalele avantaje.”  De altfel, multe dintre businessurile lui Preotu sunt concentrate în zona Ateneului Român, mai exact cele două restaurante, wine barul, un magazin Comtesse du Barry, şi ciocolateria Michel Cluizel.
 
„Vom deschide tot aici şi o băcănie cu specialităţi din Europa de Est sub brandul Mariza. Mi-a plăcut sonoritatea lui. Băcănia care se va inaugura tot în câteva săptămâni va vinde atât caviar rusesc, cât şi salamuri ungureşti şi produse tradiţionale româneşti.” Preotu afirmă că o parte din spaţiile pe care le ocupă în zonă sunt în proprietate, pe când altele sunt închiriate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO