Retail&Agrobusiness

Cu numai 18 angajaţi face afaceri de 22 de milioane de lei. Un business la care nu v-aţi gândit, dar care se dovedeşte extrem de profitabil

Autor: Mădălina Panaete

08.10.2015, 10:53 33543
Gabriel Andronescu, country manager al furni­zorului de paleţi CHEP România, spune că avansul cererii de paleţi este direct proporţional cu creşterea volumelor de marfă paletizată şi a numărului de produse (SKUs), ceea ce poate reprezenta un barometru pentru mersul industriilor.
 
„În general, creşterea cererii de paleţi se observă atunci când o companie îşi extinde producţia fie datorită creşterii cererii domestice sau de la export pentru produsele existente, fie prin introducerea de noi produse pe piaţă. Domeniile în care se poate observa o creştere a cererii de paleţi sunt băuturile, produsele de curăţenie, făină, zahăr, ulei şi ambalaje“, spune managerul, care conduce businessul local al australienilor de la CHEP.
 
Compania deţine în România două centre de depozitare la Ploieşti şi la Timişoara.
 
În depozitul din Ploieşti, cu o suprafaţă interioară de 2.000 de metri pătraţi şi exterioară de 12.000 de metri pătraţi,  se realizează atât inspectarea, cât şi recondiţionarea paleţilor. Centrul de suport din Timişoara, inaugurat recent, este menit să deservească clienţii companiei din vestul ţării şi are o capacitate de stocare de 10.000 de paleţi la o suprafaţă interioară de 1.000 de metri pătraţi.
 
Gabriel Andronescu spune că anul 2014 a fost unul bun din perspectiva businessului, astfel că CHEP România a ajuns la circa 22 de milioane de lei, cu 50% mai mult decât în anul precedent, arată datele de la mfinante.ro.
 
„Pentru anul fiscal 2014-2015 nu avem încă rezultatele finale, însă cifrele pe care le deţinem în acest moment arată foarte promiţător, creşterea fiind cu două cifre. Suntem în­cre­­zători în oportunităţile de dezvoltare ale pieţei din Ro­mâ­­­nia atât în 2015, cât şi pe termen mediu“, a continuat ma­na­gerul. Compania a început cu şase angajaţi în 2012, iar în prezent echipa CHEP din România a ajuns la 18 salariaţi. De asemenea, compania externalizează o serie de activităţi operaţionale. Firma CHEP Pooling Services România a fost înfiinţată în anul 2011, însă activitatea a început să gene­reze venituri la jumătatea anului 2012. CHEP face parte din grupul Brambles din Australia, care are peste 14.000 de angajaţi şi afaceri de 5,4 mld. dolari la nivel internaţional.
 
Cei mai importanţi clienţi ai CHEP vin din sectorul bunurilor de larg consum (FMCG), iar Gabriel Andronescu spune că pentru a ţine pasul cu expansiunea acestui sector, compania se va extinde.
 
„Un prim pas în acest sens a fost deja făcut în luna martie a acestui an, prin inaugurarea unui nou service centre la Timişoara, în sprijinul activităţii desfăşurate în partea de Nord-Vest a ţării. în perioada următoare, rămânem interesaţi de diversificarea portofoliului de produse şi servicii oferite, dar şi de expansiunea reţelei logistice CHEP”.
 
În România, CHEP livrează anual clienţilor săi peste 1,5 milioane de paleţi. În prezent, compania deţine aproximativ 800.000 de paleţi care se află atât în depozitele proprii, cât şi la clienţi sau la partenerii din retail.
 
„La nivel naţional, piaţa are în acest moment un volum de aproximativ 22 milioane de fluxuri anuale de paleţi”.
 
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO