Retail&Agrobusiness

Dacă vom avea încă o vară secetoasă, multe ferme vor intra în insolvenţă

Hugh Beirne

Hugh Beirne

Autor: Bogdan Alecu

04.02.2016, 00:06 542
Producţia de cereale a României a scăzut cu 25% anul trecut, potrivit datelor Eurostat, la 16.815 mii de tone, faţă de peste 22.000 de tone în 2014, fiind al doilea cel mai slab an pentru cereale din ultimii cinci, cu o producţie afec­tată pu­ternic de se­cetă.
 
Este posibil ca evo­luţia slabă a agri­cul­turii de anul trecut să aibă o influenţă asu­pra creşterii economice din 2015, dar nu semnificativă, dată fiind pon­derea din ce în ce mai scăzută a agriculturii în PIB.
 
„Dacă ne uităm la piaţa globală, nu vedem o creştere puternică pentru cereale şi oleaginoase în următorul sezon, ceea ce înseamnă că un randa­ment bun şi o utilizare prudentă a materiilor sunt mai importante ca niciodată. România este un mare producător de porumb şi, ca urmare a condiţiilor dure de anul trecut, mă tem că preţurile menţinute la un nivel scăzut şi o altă vară secetoasă ar putea aduce mulţi fermieri direct în pragul insolvenţei“, a spus Hugh Beirne, 61 de ani, manager şi coproprietar al firmei de consultanţă şi servicii de business Avalon Comp, o companie implicată de peste zece ani în agrobusinessul local.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO