Retail&Agrobusiness

Dan Muntean, jucător nou cu ştate vechi în industria vinului: Vinul bun este cel care îţi face plăcere să îl bei şi pentru care să nu fie nevoie să îţi ipotechezi casa ca să îl cumperi

Dan Muntean, jucător nou cu ştate vechi în industria...

Autor: Georgiana Călin

07.05.2017, 09:00 600

După 30 de ani în industria vinului, Dan Muntean a renunţat la funcţia de conducere a producătorului şi distribuitorului britanic Halewood pentru a miza pe antreprenoriat. Îşi propune, cu noua firmă, care îi poartă numele, să producă vinuri proprii din recolta acestei toamne şi importă deja o selecţie de băuturi ce se vor găsi atât în retail, cât şi în horeca. Investiţia totală va depăşi 2,5 milioane de euro.

„A fost o ambiţie să lucrez în industria vinurilor şi cred că vinul m-a ales pe mine în aceeaşi măsură în care eu l-am ales pe el. Am văzut lumina zilei la Jidvei, chiar în castelul de pe eticheta sticlei de vin; în acest castel, părinţii mei au avut prima locuinţă de serviciu”, povesteşte Dan Muntean despre începuturile sale în această nişă.

El este unul dintre executivii veterani din industria vinului, cu experienţă de câteva zeci de ani în domeniu; în ultima perioadă a lucrat pentru compania britanică Halewood, care are o cifră de afaceri de circa 10 milioane de euro.

„Se spune că sunt foarte puţini cei care, odată intraţi în această industrie, o părăsesc, iar Domeniul Muntean este o nouă provocare, de care aveam nevoie după 30 de ani petrecuţi în această meserie fabuloasă”, adaugă acesta despre decizia luată la finele anului trecut, de a părăsi compania Halewood.

Citiţi continuarea în revista Business Magazin

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO