Retail&Agrobusiness

Danezii de la Premium Porc, unul dintre cei mai mari producători de carne de porc din România, au obţinut un împrumut de 55 mil. euro de la patru bănci comerciale

Danezii de la Premium Porc, unul dintre cei mai mari...

Autor: Roana Rotaru

24.08.2017, 16:15 1042

Grupul cu acţionariat danez Premium Porc, al doilea mare producător de carne de porc din România, cu afaceri de 53 mil. euro în 2016, a obţinut un împrumut de 55 mil. euro de la UniCredit Bank, BCR, BRD Groupe Societe Generale şi Raiffeisen Bank, un credit care se va derula pe o perioadă de 10 ani, potrivit reprezentanţilor Premium Porc.

Banii obţinuţi de la cele patru bănci comerciale vor fi folosiţi pentru mărirea capacităţii de producţie cu peste 160.000 de porci produşi pe an şi susţinerea activităţii operaţionale. Anul trecut grupul danez a produs circa 400.000 de porci în România, potrivit datelor transmise de companie.

„Accesul la facilitatea de credit va contribui la implementarea strategiei de dezvoltare sustenabilă a grupului în România pentru următorii ani, perioadă în care îşi propune creşterea capacităţii de producţie până la 600.000 de porci pe an. Investiţia presupune construirea unei ferme de reproducţie cu o capacitate de 5.200 de scroafe în judeţul Brăila, cu unităţi de creştere şi îngrăşare aferente în alte judeţe”, se arată în comunicatul emis de reprezentanţii Premium Porc.

Grupul danez Premium Porc, deţinut de DCH International, operează 11 companii pe piaţa locală cu activităţi în producţia de cereale, producţia de furaje şi creşterea de porcinelor. Premium Porc deţine în România şase ferme de porcine în judeţele Brăila, Constanţa, Olt, Sibiu şi Vrancea.

După cifra de afaceri obţinută în 2016, cel mai mare producător de carne de porc din  România este grupul Smithfield, deţinut de chinezii de la  WH Group.

Grupul Smithfield România cu acţionariat chinez şi danezii de la Premium Porc controlează împreună circa o treime din piaţa de creştere a porcilor, având afaceri cumulate de aproape un miliard de lei, potrivit calculelor ZF pe baza datelor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului. Fiecare dintre cele două grupuri controlează mai multe companii pe această piaţă, evaluată la 2,9 mld. lei şi 610 companii, potrivit datelor pe 2016.

România avea un efectiv de 4,7 milioane de capete de procine la sfârşitul anului  2016, în scădere cu circa 220.000 de capete faţă de anul precedent, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO