Datorii de 50 mil. euro au trimis în insolvenţă Avicola Crevedia. Unicredit şi BCR au de recuperat 33 mil. euro

4 iul 2014 Autor: Gabriel Razi

Datoriile de 17 milioane euro la UniCredit şi BCR şi alte 33 milioane de euro datorii restante la ANAF din TVA şi alte impozite au fost motivele intrării în insolvenţă a produ­că­torului de carne de pui Avicola Crevedia, companie deţinută de libanezul Rami Ghaziri şi unul dintre cele mai vechi bran­duri din industria avicolă românească.
 
„Societatea era solidă şi echilibrată până în 2013, moment în care datoriile bugetare au crescut semnificativ (TVA con­sta­tat în urma inspecţiilor fiscale, pentalităţi şi majorări afe­ren­te) şi au determinat un re­zul­tat operaţional negativ şi im­pli­cit un rezultat net negativ repre­zen­tând pierdere“, se arată în rapor­tul administratorului judiciar.
 
Pe parcursul anului trecut stocurile companiei s-au redus cu 80%, la 2 milioane de euro, ceea ce a generat un blocaj al afa­cerii însă în bilanţurile companiei nu au mai apărut înca­să­rile aferente acestor stocuri, iar reprezentanţii Avicola Cre­ve­dia nu au explicat până acum ce s-a întâmplat cu marfa aflată pe stoc.
 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 04.07.2014

 
Cuvinte cheie:
Crevedia
, datorii
, insolventa
, carne
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide