Retail&Agrobusiness

De ce este o provocare să exporţi carne românească în ţările arabe? „Persoana care taie animalul trebuie să fie un musulman”

De ce este o provocare să exporţi carne românească...

Autor: Roana Rotaru

23.03.2017, 13:05 1152

Ţările arabe ar putea constitui o nouă piaţa de desfacere pentru producătorii români de carne, odată cu ieşire Marii Britanii din UE, o imporantă ţără de destinaţie pentru carnea românească. Provocare apre însă în obţine certificatul „halal”, un certificat care atestă că animalul a fost tăiat conform principiilor religioase ale musulmanilor. Potrivit datelor din piaţa, ţările arabe sunt intersate în mod special de ovine, pe care le cumpară din România ca animale vii.

„Când vorbim de halal vorbim de ceea ce este permis. Nu există o listă a ceea ce e permis, ci a ceea ce este interzis. E interzisă carnea de porc, sângele şi alcoolul. Conceptul de halal presupune ca animalul să fie în viaţa la momentul tăierii, iar persoana care taie animalul trebuie să fie un musulman. "

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO