Retail&Agrobusiness

De la imobiliare la bere. Cel mai bogat ceh, Petr Kellner, intră în cursa pentru preluarea operaţiunilor Ursus, liderul pieţei berii

De la imobiliare la bere. Cel mai bogat ceh, Petr...

Autor: Cristina Rosca

08.11.2016, 00:05 787
Investitorii interesaţi au depus până ieri ofertele neangajante pentru preluarea operaţiunilor din Europa Centrală şi de Est ale grupului sud-african SAB Miller. Pe piaţa locală sud-africanii deţin Ursus, liderul pieţei locale a berii.
 
Ursus, companie cu afaceri de 1,6 mld. lei (355 mil. euro), este controlată de grupul sud-african SAB Miller şi de un un grup de investitori români (persoane fizice şi juridice) care au un pachet de 1,32% din acţiunile producătorului.
 
Decizia vânzării Ursus şi a celorlalte operaţiuni SAB Miller din re­giune vine în contextul în care grupul sud-african este la un pas de a fi­na­li­za tranzacţia de vânzare către AB InBEv. Cu o valoare de peste 80 mld. euro, tranzacţia este condiţionată de vânzarea activelor SAB Miller din Europa Centrală şi de Est, respectiv Ce­hia, Slovacia, Ungaria, Polonia şi Ro­mânia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO