Retail&Agrobusiness

Marea Britanie face cea mai mare ofertă pentru companiile din România: Punem la dispoziţie 4 miliarde de lire sterline daca importaţi produse de la noi

Marea Britanie face cea mai mare ofertă pentru...
15.09.2017, 17:38 11156

Marea Britanie face cea mai mare ofertă pentru companiile din România şi pune la dispoziţie 4 miliarde de lire sterline pentru importurile din regat. Pe de altă parte parte aceste importuri vor duce la creşterea deficitului comercial şi vor pune România într-o zonă de avertizare.

Ministrul secretar de stat britanic pentru Comerţ Greg Hands se află la Bucureşti şi anunţă noi forme de susţinere a comerţului cu România

·         Marea Britanie se angajează să ofere suport financiar în valoare de 4 miliarde de lire sterline, pentru a-i ajuta pe exportatorii britanici şi pe importatorii români să îşi intensifice schimburile comerciale. Pentru prima dată, aceste fonduri vor fi acordate în lei.

·         Schimburile comerciale bilaterale britanico-române se ridică în prezent la 3,6 miliarde de lire sterline, iar  în primele cinci luni ale anului au înregistrat o creştere de peste 5%.

·         Ministrul Greg Hands s-a întâlnit cu ministrul român pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ilan Laufer, cu secretarul de stat din Ministerul Energiei, Andrei Maioreanu, şi cu managerul municipiului Bucureşti Sorin Chiriţă.

 

Ministrul secretar de stat pentru Comerţ Internaţional Greg Hands a anunţat astăzi, 15 septembrie, că guvernul britanic dublează suportul financiar oferit României pentru a oferi un impuls legăturilor comerciale bilaterale.

UK Export Finance, agenţia guvernamentală britanică pentru export, va creşte suma oferită drept suport la 4 miliarde de lire sterline, pentru a-i ajuta pe exportatorii britanici şi pe importatorii români să îşi intensifice schimburile comerciale. Suportul financiar este oferit în lei, iar oamenii de afaceri români pot accesa aceste fonduri atunci când aleg să lucreze cu furnizori britanici.

  Anunţul vine după ce Greg Hands s-a întâlnit la Bucureşti cu oficiali guvernamentali români şi cu reprezentanţi ai primăriei, precum şi cu oameni de afaceri români şi britanici. Ministrul britanic şi Ilan Laufer au participat la un eveniment organizat de British Romanian Chamber of Commerce (BRCC) la care au fost prezenţi peste 80 de oameni de afaceri. Ministrul secretar de stat britanic s-a întâlnit ulterior cu secretarul de stat din Ministerul Energiei, Andrei Maioreanu, şi cu managerul municipiului Bucureşti, Sorin Chiriţă.

Greg Hands este un vechi prieten al României şi a deţinut în trecut rolul de Preşedinte al grupului parlamentar de prietenie pentru România – poziţie din care a promovat relaţiile bilaterale în Parlamentul britanic. El a fost unul din invitaţii principali la un eveniment organizat de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) din Londra, unde a evidenţiat punctele forte şi potenţialul economiei româneşti.

Greg Hands, care a primit recent în portofoliu şi responsabilităţi legate de Londra, a discutat cu Sorin Chiriţă despre felul în care britanicii folosesc noi tehnologii precum ‘big data’, maşini autonome şi noi infrastructuri de transport. Toate acestea au rolul de a îmbunătăţi viaţa locuitorilor din oraşele aflate în creştere, precum Londra. Ministrul a discutat despre cum ar putea să folosească Bucureştiul această expertiză, în contextul restaurării Centrului Vechi şi a altor proiecte de dezvoltare urbană.

Oficialul britanic a declarat:

“Ca vechi susţinător al relaţiilor româno-britanice, mă bucur să mă aflu aici, în Bucureşti, şi să discut alături de colegii români despre întărirea legăturilor noastre comerciale.

Schimburile comerciale dintre ţările noastre au o valoare de 3,6 miliarde de lire sterline, înregistrând o creştere de peste 5% în primele cinci luni ale anului; această cifră este şi rezultatul activităţii a peste 5,000 de companii britanice prezente în România. Am toată încrederea că această relaţie va continua să prospere, aducând oportunităţi noi pentru sectorul de afaceri şi pentru consumatori. “

CEO-ul British Romanian Chamber of Commerce (BRCC), Charlie Crocker, a declarat:

“BRCC are ca misiune principală să susţină mediul de afaceri britanico-român, în beneficiul membrilor noştri. Găzduirea unor vizite ministeriale importante, cum este cea de azi, contribuie la atingerea acestui obiectiv. “

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO