Retail&Agrobusiness

Din multinaţională în antreprenoriat. Mircea Draja, unul dintre cei mai puternici expaţi, iese din sistemul Coca-Cola după 19 ani

Mircea Draja

Mircea Draja

Autor: Cristina Rosca

26.08.2015, 00:08 7893

Fostul executiv cu planuri în antreprenoriat şi-a construit întreaga carieră în „familia“ Coca-Cola, pe mai multe pieţe din Europa.

Mircea Draja este unul dintre cei mai discreţi expaţi români, nu­me­le lui fiind menţionat rar, deşi a deţinut poziţii de top ma­nage­ment în cadrul unor giganţi pre­cum Coca-Cola sau Multon (companie activă pe piaţa sucurilor, cumpărată de ulterior de Coca-Co­la) pe pieţe precum Rusia, Bosnia şi Her­ţe­go­vi­na, Slovenia şi Croaţia. Ultima poziţie a ro­mânului a fost aceea de general manager al Coca-Cola Hel­lenic Bottling Company (îmbuteliatorul băuturilor gi­gantului american) pe pieţele din Bosnia şi Herţegovina, Slovenia şi Croaţia. De altfel, ultima piaţă din portofoliu, Slovenia, şi-a adăugat-o în acest 2014, potrivit presei locale, pe când în Bosnia şi Herţegovina era deja de mai bine de şase ani.

„Împreună cu familia am decis că este timpul să ne întoarcem în ţară după aproape 19 ani pe­tre­cuţi în afară. Vreau să mă implic în anumite pro­iec­te pe cont propriu în România, de aceea am re­nunţat la poziţia de director general la Coca-Cola HBC. Din data de 1 septembrie voi fi în Bu­cu­reşti“, spune executivul român.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO