Retail&Agrobusiness

Distribuitorul brânzeturilor Delaco, afaceri mai mari cu 14%

Distribuitorul brânzeturilor Delaco, afaceri mai mari cu...

Autor: Mădălina Panaete

26.05.2015, 00:06 309
Delaco Distribution, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa lactatelor, a avut anul trecut o cifră de afa­ceri de 259 de milioane de lei (58 de milioane de euro), în creş­tere cu aproape 14% faţă de anul precedent, arată cal­culele ZF făcute pe baza datelor de la Registrul Comerţului.
 
Delaco, care este controlat de grupul francez Bongrain, este al cincilea jucător de pe piaţa lactatelor, într-un clasament dominat de multinaţionale precum Danone, FrieslandCampina sau Olympus şi unde cea mai mare companie românească este Albalact.
 
Albalact, FrieslandCampina şi Olympus şi-au majorat anul trecut afacerile, în timp ce rezultatele financiare ale Danone România, cel mai mare producător de iaurturi, nu au fost făcute publice.
 
Pe de altă parte, profitul companiei s-a redus anul trecut cu 5 milioane de lei, până la 7 milioane de lei.
 
Bongrain a achiziţionat în 2010 un pachet de 52% din ac­ţiunile Delaco, o companie fon­dată la finalul anilor ’90 de mai mulţi antreprenori români.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO