Retail&Agrobusiness

Doar opt companii din top 100 după cifra de afaceri sunt conduse de femei

Foto: Shutterstock
02.03.2015, 00:07 820

Doar opt din primele 100 de companii din România după cifra de afaceri pe 2013, de când sunt disponibile ultimele date integrale, sunt conduse de femei, arată o analiză a Ziarului Financiar.

Mariana Gheorghe conduce cel mai mare grup de companii din România, OMV Petrom, cu peste 19.000 de angajaţi şi o cifră de afaceri de 21,5 miliarde de lei în 2014. Şapte din cele mai puternice opt femei din businessul românesc sunt românce. Numai una, Gemma Webb, directorul general al BAT (producător de ţigarete), este din străinătate (Marea Britanie). Celelalte sunt Kinga Daradics - CEO MOL România, Delia Arsene - CEO Oscar Downstream, Daniela Lulache - director general Nuclearelectrica, Sorana Georgia - CEO al Billa România, Anca Vlad - preşedinte şi acţionar al Fildas Trading şi Gabriela Petrea - CEO Agrana.

Cea mai puternică antreprenoare româncă este Anca Vlad, care conduce un grup de firme cu afaceri de 1,2 miliarde de lei în 2013, aproape 600 de angajaţi şi poziţia 81 în top 100 companii după cifra de afaceri.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO