Retail&Agrobusiness

Doi antreprenori din Bihor care exportă ciuperci de 3,5 mil. € au început să se uite şi la piaţa locală

Doi antreprenori din Bihor care exportă ciuperci de 3,5...

Autor: Ioan Dornescu

09.09.2015, 00:06 3880
Compania Emilian Funghi din Beiuş, ju­de­ţul Bihor, deţinută de antreprenorii Emil Po­tora şi Dorel Magda, duce anual pe pie­ţele din vestul Euro­pei, SUA, Ca­nada sau chiar Australia sute de tone de ciu­perci de pădure româneşti care le asigură vân­zări de 3,5 mil. euro şi o marjă de profit de 7%.
 
Businessul construit în urmă cu 13 ani, care a presupus până în prezent investiţii de 2,5 -3 mil. euro, în echipamente de sortare, con­gelare sau păstrare, a fost orientat ex­clu­siv spre exporturi, iar hribii sau gălbiorii adu­naţi din zona arcului carpatic au deservit des­ti­naţii exclusiviste precum Scala din Mila­no sau cartierul newyorkez Man­hattan, spune Emil Potora, unul din asociaţii com­paniei.
 
„Sezonul de toamnă, adică perioada sep­tembrie – octombrie, tocmai a început, dar anul acesta va fi unul mai slab, clima nu a ţinut cu noi, dar vorbim aici de o problemă prezentă la nivelul întregii Europe. Perioada 2013 – 2014 a fost foarte bună, dar sunt şi ani fără ciupercă”, spune Potora.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO