Retail&Agrobusiness

Două reţele au ţinut în spate expansiunea comerţului modern din 2015. După opt luni, 100 de magazine noi

Două reţele au ţinut în spate expansiunea comerţului...

Autor: Cristina Rosca

04.09.2015, 00:08 19856

Cele 12 reţele din comerţul modern local au intrat în această toamnă cu circa 100 de noi magazine, însă expansiunea a fost susţinută aproape exclusiv de Profi şi Mega Image, care şi-au extins reţelele cu 60 şi respectiv 21 de supermarketuri şi magazine de proximitate.

La polul opus, trei reţele au des­chis un singur magazin, alte trei au stat în „stand-by”, iar Cora a tras obloanele hipermar­ke­tului din Arad. Deşi la începutul anului mai multe reţele au anunţat planuri ambi­ţioase de expansiune, până la începutul lunii septembrie doar Profi s-a extins în ritmul anunţat, ajungând să aibă 335 de unităţi, cu 60 mai multe decât la finalul anului trecut. Până la finalul lui 2015, lanţul de supermarketuri controlat de fondul de investiţii Enterprise Investors ar putea ajunge la 375-380 de unităţi dacă menţine ritmul şi estimările anunţate iniţial.

„Ne-am propus ca în fiecare an să deschidem mai multe magazine decât în precedentul. Anul acesta vom depăşi numărul de deschideri din 2014 încă din această lună sau la început de octombrie. Vreau să terminăm anul cu peste 100 de magazine noi”, spune Daniel Cirstea, directorul general al operaţiunilor Profi în România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO