Retail&Agrobusiness

Două treimi dintre români reciclează plasticul, hârtia şi bateriile

Două treimi dintre români reciclează plasticul,...

Autor: Mediafax

19.04.2017, 00:00 211

Aproape trei sferturi dintre români (74%) refolosesc pungile de cumpărături, iar 64% din români participă într-un fel sau altul la reciclare, arată un studiu realizat de iSense Solutions, companie care oferă servicii de marketing. 

Potrivit studiului, majoritatea românilor cumpără doar cantitatea de alimente de care au nevoie (72%) sau donează îmbrăcămintea, încălţămintea sau electronicele folosite (69%), ca mod de a-şi arăta responsabilitatea faţă de mediu. Dintre românii care participă într-un fel sau altul la reciclare, 97% fac acest lucru acasă, iar 60%, la muncă.

Printre materialele care sunt cel mai des reciclate se regăsesc: plasticul (91%), hârtia (85%), bateriile (82%), sticla (74%), becurile (64%), aluminiul (61%), uleiul (28%) şi resturile menajere pentru compost (28%), dar şi medicamentele (14%). Mai mult decât atât, 75% din români susţin că plănuiesc să recicleze în următorul an.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO