Retail&Agrobusiness

Ecopack Ghimbav, plus 18% în T1

Ecopack Ghimbav, plus 18% în T1

Autor: Laurentiu Cotu

12.05.2015, 00:06 200
Producătorul de ambalaje din carton Ecopack Ghim­bav (AMCP), controlat de omul de afaceri Vladimir Cohn, a realizat în primul trimestru o cifră de afaceri de 27,5 mil. lei (6,2 mil. euro), mai mult cu 18% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Compania mizează în acest an pe o cifră de afaceri totală de 115 mil. lei (aproximativ 26 mil. euro). 
 
„Piaţa a crescut în primul trimestru cu 10-12%, însă urmează o perioadă de plafonare a creşterii, cu tendinţe de declin. Avem în derulare proiecte legate de automatizarea liniilor de producţie, în vederea creşterii productivităţii şi a eficienţei“, a declarat pentru ZF Transilvania Remus Crăciun, general manager al companiei Ecopack.
 
Capacitatea de producţie a fabricii Ecopack din Ghimbav este de aproximativ 100 de milioane de metri pătraţi de ambalaje de carton pe an, principalii cli­enţi fiind companiile mul­tinaţionale care au fabrici în Ro­mânia, dar şi firmele cu capital au­tohton. Peste jumătate din producţia de ambalaje a Ecopack merge în industria bunu­rilor de larg consum (ali­mente, bău­turi, produse de igienă personală), însă compania are clienţi şi din industriile electronică, electrotehnică, de piese şi subansambluri auto. La fabrica Ecopack din Ghimbav lucrează în prezent 212 angajaţi.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO