Retail&Agrobusiness

Ce implicaţii va avea intrarea unor chinezi într-un mare grup chimic elveţian care are operaţiuni în România? „Nu este o achiziţie care să implice reduceri de costuri. Cred că e o veste bună pentru angajaţi”

Ce implicaţii va avea intrarea unor chinezi într-un...

Autor: Roana Rotaru

23.08.2017, 13:52 497

Jon Parr, directorul de operaţiuni al Syngenta pentru Europa şi America Latină, spune că preluarea gigantului elve­ţian din sectorul produselor agro-chimice Syngenta de către com­pania chineză de stat ChemChina, într-o tranzacţie de 44 miliarde de dolari, nu va avea vreun impact negativ asupra fermierilor sau a angajaţilor din România pentru că aceasta achiziţie nu implică o reducere de costuri, astfel că operaţiunile locale se vor desfăşura  ca până acum.

 „Nu văd absolut nicio schimbare ca urmare a preluării Syngenta. Vom funcţiona la fel ca până acum. Operaţiunile noastre vor merge în aceeaşi direcţie ca înainte de preluare. Lucrurile se vor schimba, dar nu ca urmare a achizţiei făcute de ChemChina, ci pentru că vom avea mai multă stabilitate, mai multă încredere şi determinare să facem investiţii în tehnologie. Cred că e veste bună pentru fermieri. Cred că e o veste bună pentru angajaţi pentru că nu se vor confrunta cu o integrare, nu este o achiziţie care să implice reduceri de costur. Cred că e o veste bună pentru operaţiunile locale” , a declarat Jon Parr, directorul de operaţiuni al Syngenta pentru Europa şi America Latină, prezent la o conferinţă de presă organizată de Syngenta în Bucureşti.

Syngenta este unul dintre cei mai mari producători şi comerciaţi de produselor agro-chimice din lume, cu afaceri de circa 13 miliarde de dolari la nivel mondial. În România, prin compania Syngenta Agro, gigantului elve­ţian a avut anul trecut vânzări totale de 428,6 milioane lei, înregistrând un profit de 2,2 milioane lei, rezultate obţinute cu ajutorul a 94 de salariaţi, potrivit datelor publice. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO