Retail&Agrobusiness

Electrolux coboară sub pragul de 100 mil. euro în România

Electrolux coboară sub pragul de 100 mil. euro în România

Autor: Corina Mirea

06.07.2015, 00:05 462
Producătorul suedez de electro­casnice Electrolux, unul dintre cei şase giganţi internaţionali de pe acest sector care au fabrici în România, a coborât în 2014 sub pragul de 100 de milioane de euro cifră de afaceri pe piaţa locală, pentru prima dată în ultimii şase ani, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe. Anul trecut, businessul companiei a fost de 422,5 mil. lei (95 mil. euro), în scădere cu 6,5% faţă de anul anterior.
 
Elextrolux, companie ale cărei baze au fost puse în Stockholm acum mai bine de 100 de ani, a preluat în 1997 fosta fabrică Samus din Satu Mare, cunoscută pentru producţia de aragazuri, fiind, alături de Arctic şi Philips, unul dintre jucătorii străini care au salvat industria de fabricare a elec­tro­casnicelor din România. În prezent, cel mai mare jucător de pe această piaţă este Arc­tic, iar Philips a urcat anul trecut pe locul doi în top, dând la o parte Electrolux. Singurul producător din sectorul de electrocasnice de pe plan local care este controlat de antre­prenori locali este fabrica de aspiratoare Electroargeş din Curtea de Argeş.  Electrolux are o cotă piaţă de 19% din volumul de frigidere, congelatoare şi combine frigorifice vândute în fiecare an în România, de două ori mai mică decât Arctic, cu cele două branduri ale sale Arctic şi Beko produse la Găeşti. Compania activează însă şi pe celelalte pieţe precum aragazuri sau maşini de spălat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO