Retail&Agrobusiness

Ely Davidai, israelianul care a adus Pepsi în România, renunţă din motive personale la funcţia de membru în board-ul Sphera Group, companie de 1,4 mld. lei

Ely Davidai, israelianul care a adus Pepsi în România,...

Autor: Liviu Popescu

07.02.2018, 17:00 833

Ely Davidai, antreprenorul de orginie israeliană care în 1992 a adus franciza Pepsi în România, a renunţat din motive personale la mandatul de administrator independent în consiliul de administraţie al Sphera Group, operatorul francizelor KFC, Pizza Hut şi Taco Bell, se arată la bursă.

„Consiliul de Administraţie al SPHERA FRANCHISE GROUP S.A. informează acţionarii şi investitorii cu privire la renunţarea la mandat, din motive personale, a domnului Elyakim DAVIDAI, din calitatea de administrator independent, membru al Consiliului de Administraţie al Societăţii, începând cu data de 06.02.2018, comunicată societăţii în data de 06 februarie 2018”, potrivit unui anunţ al Sphera Group, companie cu 1,4 miliarde de lei capitalizare.

Ely Davidai a fost numit la începutul lunii octombrie din 2017 membru în consiliul de administraţie al Sphera pentru un mandat de doi ani.

Davidai este unul dintre cei mai discreţi antreprenori, deşi de-a lungul timpului a deţinut participaţii importante la mai multe companii din România.

El este cunoscut pentru că a adus brandurile americane Pepsi şi Burger King în România, dar în portofoliul său local mai apar şi firme din IT – Wizrom – sau industrie – Forserv din Turnu Severin.

Compania Quadrant Amroq Beverages (QAB), îmbuteliatorul local al Pepsi, companie pornită în 1992 de Eli Davidai ca franciză exclusivă a mărcii americane, a fost vândută în iulie 2006 către PepsiAmericas.

Acţiunile SFG au de la începutul anului o scădere de 9% pe fondul unui rulaj de 21,5 mil. lei. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO