Retail&Agrobusiness

Enterprise Investors analizează preluarea unui pachet de acţiuni din Noriel de la Axxess Capital

Enterprise Investors analizează preluarea unui pachet de...

Autor: Cristina Rosca

31.08.2015, 00:06 713
Fondul polonez de investiţii En­ter­prise Investors, care deţine acţiuni în mai multe companii de pe piaţa din Ro­mânia printre care şi lanţul de super­marketuri Profi, analizează pre­luarea unui pachet din Noriel, cel mai important actor de pe piaţa locală de jocuri şi jucării, po­tri­vit sur­selor din piaţă. Noriel are activi­tăţi atât în retail, cât şi în dis­tribuţie şi pro­ducţie.
 
Potrivit ultimelor date ale ZF grupul No­riel este controlat de fon­datori, familia Con­stantinescu - Cris­tian Constan­tinescu, fratele său şi soţia acestuia. Restul de acţiuni (peste 40%) sunt deţinute de fondul de in­ves­tiţii Axxess Capital, condus de Horia Manda.
 
La începutul acestui an Axxess Ca­pital, una dintre cele mai active firme de private equity din România, anunţa că are în vedere să iasă din patru dintre bu­sinessurile locale pe care le deţine, dar are în vedere şi noi achiziţii. În ceea ce priveşte exit-urile, Noriel se afla printre cele enumerate, alături de insti­tuţia de microfinanţare Patria Credit, firma de închierieri de echipa­men­te Industrial Access precum şi firma de servicii energetice SE-GES.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO