Retail&Agrobusiness

Eşecul Consiliului Concurenţei în anchetarea traderilor de cereale. După trei ani de investigaţii nu a reuşit să-i amendeze

Eşecul Consiliului Concurenţei în anchetarea...

Autor: Roana Rotaru

16.01.2017, 14:26 497

Consiliul Concurenţei a finalizat recent o anchetă în rândul celor mai mari comercianţi de cereale din România, în rândul cărora exista suspiciunea că s-ar fi înţeles asupra preţului de achiziţie a cerelealeor, o anchetă care s-a încheiat fără ca instituţia să aplice vreo amendă.

„A fost o investigaţie extrem de complexă şi de laborioasă care s-a desfăşurat pe parcursul a peste trei ani, în perioada 2013-2016 şi care a implicat şi o inspecţie IT, de tip forensic (de tribunal, juridic- n.red )”, a declarat Manuela Guia, Partener, D&B David şi Baias, o casă de avocatură specializată în dreptul concurenţei, care a reprezentat companiile traderilor ADM, Cargill, Glencore şi Nidera.

Potrivit avocaţilor D&B David şi Baias, Consilul Concurenţei a înţeles în urma investigaţiilor că piaţa comercializării de cereale este una deschisă şi liberă, în care preţurile produselor agricole se stabilesc la nivel global, în funcţie de bursele de mărfuri ale lumii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO