Retail&Agrobusiness

Exporturi de 50 milioane de euro ar putea fi puse în pericol de apariţia pestei porcine africane

Exporturi de 50 milioane de euro ar putea fi puse în...

Autor: Roana Rotaru

04.08.2017, 00:05 103

O îngrijorare majoră s-a răspândit în rândul crescătorilor de porci după ce apariţia în România - la Satu Mare - a unui focar de pestă porcină africană a fost confirmată oficială.

Pot fi puse sub semnul întrebării exporturi de 50 mil. euro, cât au însemnat exporturile de carne de porc şi porci vii în 2016, po­trivit datelor Eurostat. Şi piaţa locală ar putea fi afectată, creşterea porcinelor fiind un sector în care în 2016 activau 610 com­panii cu afaceri cumulate de 2,9 mld. lei (645 mil. euro), po­trivit datelor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC).

„Chiar dacă animalele au fost ucise şi incinerate, acest lucru nu reprezintă o garanţie 100% că boala nu poate să se extindă sau să apară în alte locaţii. Vi­rusul se răspândeşte ex­trem de uşor. În cazul foca­rului din Satu Mare, din ce ni s-a comunicat, boal­a a venit via pro­duse alimentare conta­mi­nate, din Ucraina, care au ajuns în alimentaţia por­cului”, a declarat pentru ZF Ioan Ladoşi, preşe­din­tele Asociaţiei Pro­ducă­torilor de Carne de Porc din România (APCPR).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO