Retail&Agrobusiness

Expur rămâne la peste un miliard de lei, deşi vânzările au scăzut cu 3%

Expur rămâne la peste un miliard de lei, deşi...

Autor: Roana Rotaru

22.03.2016, 00:05 217

Expur România, unul dintre cei mai mari procesatori de seminţe de floarea-sorelui şi rapiţă, a încheiat anul 2015 cu cifra de afaceri de peste 1 mi­li­ard de lei, în scă­dere cu 3% faţă de anul precedent, conform calculelor ZF, pe baza informaţilor furnizate de com­panie.

 
Încă din 2013 afacerile Expur depăşesc zece cifre, dar acest lucru nu i-a scutit de pierderi în 2013 şi 2014, conform datelor de Ministerul de Finanţe. „Expur a închiat anul 2015 cu o cifră de afaceri de 1,064 milioane lei, rezultate la care au contribuit cei 500 de angajaţi ai companiei. Sub presiunea complexului soia, care a înregistrat producţii şi stocuri finale record, preţul şroturilor «uşoare» de floarea-soarelui, respectiv rapiţă au înregistrat în anul 2015 un trend descrescător cu impact în cifra de afaceri a companiei”, a declarat pentru ZF Andrei Solomon, directorul comercial al companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO