ANTREPRENORI LOCALI

Fabrica desprinsă la mijlocul anilor ’90 din Colgate-Palmolive Braşov a ieşit la export pe pieţe din Asia de Sud-Est şi în Marea Britanie

9 ian 2016 Autor: Alina-Elena Vasiliu

Povestea producţiei de pastă de dinţi şi pansamente de tip leucoplast a început la Braşov în urmă cu peste 90 de ani

Compania Mebra din Braşov, controlată de şapte antreprenori români, un business care îşi are rădă­cinile în fosta fa­brică de pastă de dinţi şi pan­sa­mente Norvea Bra­şov, a ieşit anul trecut pentru prima dată la export pe pieţe din Asia de Sud-Est, dar şi Marea Britanie şi Slovacia, după ce vânzările de pe piaţa locală au crescut în ultimii ani cu rate anuale de peste 5%.
 
În România, Mebra este lider pe piaţa pansamentelor de tip leucoplast, cu o cotă de piaţă de 10%, potrivit datelor companiei de cercetare Euromonitor.
 
Povestea producţiei de pastă de dinţi şi pansamente de tip leucoplast a început la Braşov în urmă cu peste 90 de ani, iar după revoluţie a cunoscut două „episoade“ cu final diferit. Partea de business preluată de gigantul Colgate-Palmolive în 1992 a dispărut complet, în timp ce producţia continuată de un grup de antreprenori – Mebra - s-a luptat cu criza, dar a reuşit să rămână în piaţă.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 08.01.2016

 
Cuvinte cheie:
piata
, brasov
, asia
, export
, iesire
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide