Fabrica ülker din Ilfov, pe pierderi de şase ani

17 iul 2017 Autor: Mădălina Panaete

Eurex Alimentare, compania prin care producătorul turc de dulciuri ülker operează o fabrică în localitatea Popeşti- Leordeni, judeţul Ilfov, a avut anul trecut o cifră de afaceri de 31,8 milioane de lei, la aproximativ acelaşi nivel cu cel din 2015, arată datele de la Ministerul de Finanţe.

Pe de altă parte, com­pa­nia con­ti­nuă să fie pe pierderi, cu un minus de 19,5 milioane de lei. Acesta este al şaselea an în care com­­pania înre­gistrează pier­deri. ülker este unul dintre puţinii jucători mari din dome­niul dulciurilor la nivel interna­ţional care au o unitate de producţie în Ro­mâ­nia. Un alt grup turc care a intrat pe pia­ţa românească este ETI, care a început anul trecut producţia în fabrica din Cra­iova, construită cu circa 40 mil. euro.

Pe piaţa biscuiţilor mai activează şi alte companii, locale sau străine, precum Mondelez, Alka, Rostar, Terrabisco, Croco sau Tymbark.

Consumul de biscuiţi dulci a ajuns anul trecut la 50 de milioane de kilograme, în creştere cu 5% faţă de anul precedent, acesta fiind al cincilea an de creştere a pieţei, arată datele companiei de cercetare de piaţă Euromonitor. Ast­fel, consumul de bis­cuiţi şi na­poli­tane a atins anul trecut pragul de circa 2,5 kilo­grame per capita. Cu toate acestea, Ro­­mânia este de­parte de a atinge nivelul consumului din ţări precum Germania, Spania sau Ungaria, unde vânzările sunt chiar de două ori mai mari.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 17.07.2017

 
Cuvinte cheie:
fabrica
, ilfov
, pierderi
, trecut
, consum
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide