Retail&Agrobusiness

Fabrica Miele din Braşov, la un pas de 50 mil. euro. „Programatorii români sunt cei care dezvoltă aplicaţia Miele App“

Hartmut Hohaus conduce fabrica Miele din Braşov încă de la început, aceasta fiind inaugurată în 2009

Hartmut Hohaus conduce fabrica Miele din Braşov încă de la început, aceasta fiind inaugurată în 2009

Autor: Cristina Rosca

03.02.2017, 00:08 1618

Până la jumătatea anului 2017 fabrica va ajunge să funcţioneze la capacitate maximă, astfel că grupul german Miele analizează posibilitatea extinderii. Fabrica a fost deschisă în toamna lui 2009, iar producătorul de electrocasnice de lux a investit până acum în judeţul Braşov 36 mil. euro.

„Acum lucrăm la apro­ximativ 90% din capa­citate şi până la sfâr­şitul anului finan­ciar, res­pectiv până la sfâr­şitul lunii iunie 2017, vom ajunge la o exploatare de 100%. Desigur că, în contextul dat, nu este exclus să ne gândim la o eventuală extindere, dar pentru moment sunt doar discuţii privind posibilele opor­tunităţi“, spune Hartmut Hohaus, director general al Miele Tehnica.

El conduce fabrica încă de la început, unitatea de producţie fiind inaugurată în 2009, la mai puţin de un an de la începerea lucrărilor de construcţii.

Construirea fabricii Miele Tehnica a început la sfârşitul anului 2008 şi până în prezent investiţia Miele se ridică la peste 36 de milioane de euro, adaugă executivul german. Numai în ultimul an, respectiv în 2016, valoarea investiţiilor s-a ridicat la peste 2,5 milioane de euro şi a vizat atât extinderea capacităţilor de producţie, cât şi optimizarea unor procese deja existente. „Pentru 2017, valoarea previzionată a investiţiilor este de 2 milioane de euro.“ Grupul german specializat în electrocasnice de lux a construit de la zero fabrica de la Braşov pe care a inaugurat-o în septembrie 2009. După aceea compania a realizat extinderea capacităţii de producţie de trei ori. Aici compania produce componente pentru toată aparatura Miele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO