Fabrica Miele din Braşov, la un pas de 50 mil. euro. „Programatorii români sunt cei care dezvoltă aplicaţia Miele App“

4 feb 2017 Ziarul Financiar

Până la jumătatea anului 2017 fabrica va ajunge să funcţioneze la capacitate maximă, astfel că grupul german Miele analizează posibilitatea extinderii. Fabrica a fost deschisă în toamna lui 2009, iar producătorul de electrocasnice de lux a investit până acum în judeţul Braşov 36 mil. euro.

„Acum lucrăm la apro­ximativ 90% din capa­citate şi până la sfâr­şitul anului finan­ciar, res­pectiv până la sfâr­şitul lunii iunie 2017, vom ajunge la o exploatare de 100%. Desigur că, în contextul dat, nu este exclus să ne gândim la o eventuală extindere, dar pentru moment sunt doar discuţii privind posibilele opor­tunităţi“, spune Hartmut Hohaus, director general al Miele Tehnica.

El conduce fabrica încă de la început, unitatea de producţie fiind inaugurată în 2009, la mai puţin de un an de la începerea lucrărilor de construcţii.

Construirea fabricii Miele Tehnica a început la sfârşitul anului 2008 şi până în prezent investiţia Miele se ridică la peste 36 de milioane de euro, adaugă executivul german. Numai în ultimul an, respectiv în 2016, valoarea investiţiilor s-a ridicat la peste 2,5 milioane de euro şi a vizat atât extinderea capacităţilor de producţie, cât şi optimizarea unor procese deja existente. „Pentru 2017, valoarea previzionată a investiţiilor este de 2 milioane de euro.“ Grupul german specializat în electrocasnice de lux a construit de la zero fabrica de la Braşov pe care a inaugurat-o în septembrie 2009. După aceea compania a realizat extinderea capacităţii de producţie de trei ori. Aici compania produce componente pentru toată aparatura Miele.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 03.02.2017

 
Cuvinte cheie:
Miele
, brasov
, fabrica
, grup
, dezvoltare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide