Retail&Agrobusiness

Fares Orăştie produce peste 20 de milioane de cutii de ceai pe an

Brandul Fares concurează pe piaţa ceaiurilor cu Celmar, Lipton, Plafar şi Belin.

Brandul Fares concurează pe piaţa ceaiurilor cu Celmar, Lipton, Plafar şi Belin.

Autor: Mădălina Panaete

23.12.2014, 00:06 1062
Fares Orăştie, care are o istorie de 85 de ani, produce anual peste 20 de milioane de cutii de ceai şi peste 800.000 de sticluţe de sirop pe an, arată datele transmise de companie.
 
Compania are în portofoliu ceaiuri, uleiuri, siropuri, pulberi din plante, creme, capsule sau comprimate. De asemenea, Fares a intrat pe segmentul ceaiului gata de băut (ice-tea) cu brandul Theia.
 
Fares Bio Vital, producătorul brandului Fares, este cel mai mare producător de ceaiuri din România şi este controlat de patru antreprenori locali, pachetul majoritar fiind deţinut de Silviu Socol (44 de ani), conform ultimelor date de la Registrul Comerţului.
 
Compania a avut anul trecut o cifră de afaceri de 56 milioane de lei (12,7 mil. euro), cu 16% mai mult decât în anul precedent, a încheiat anul trecut cu o marjă a profitului raportat la cifra de afaceri de 22%, având câştiguri nete de 12,3 milioane de lei (2,8 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO