Retail&Agrobusiness

Ferma Agroindaf Afumaţi, unul dintre furnizorii de lapte ai Danone, are un milion de euro pentru modernizare

Ferma Agroindaf Afumaţi, unul dintre furnizorii de lapte...

Autor: Roana Rotaru

25.04.2017, 00:05 684
Agroindaf Afumaţi, o exploataţie agricolă cu peste 1.000 de vaci de lapte din judeţul Ilfov, deţinută de fermierul Caludiu Daviţoiu, va investi anul acesta un milion de euro, capital propriu, într-un proiect de moderinzare şi mărire a capacităţii grajdurilor fermei, proiect care va fi finalizat în 2018.
 
„Vrem să ne mărim numărul de vaci de lapte de muls şi să investim în moderinzarea şi creşterea capacităţii grajdurilor. Anul acesta vom începe proiectul şi sperăm să îl finalizăm în 2018. Pe lângă modernizarea grajdurilor existente o să înfiinţăm şi o hală nouă pentru 300 de vaci“, a declarat pentru ZF Claudiu Daviţoiu, proprietarul fermei Agroindaf Afumaţi.
 
Ferma Agroindaf Afumaţi a încheiat anul 2016 cu o cifră de afaceri de peste 7,8 mil. lei (circa 1,7 mil. euro), în creştere cu 30% faţă de anul precedent, înregistrând un profit net de 2,2 mil. lei (aproape 500.000 euro), potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor. „Anul 2016 a fost un an destul de bun atât din punct de vedere al profitului, cât şi al producţiei obţinute. În 2016 s-a mai mărit puţin preţul laptelui, am mai cumpărat nişte animale şi am mărit producţia“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO