Fermierii se vor putea împrumuta cu o dobândă de 2% peste ROBOR şi cu garanţii de stat de până la 80% din valoarea creditelor. MADR: „Actul normativ care prevede acest lucru va fi aprobat în următoarea şedinţă de Guvern”

15 mar 2017 Autor: Roana Rotaru

Maricel Dima, subsecretar de stat în cadrul Minsterul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), spune că proiectul de act normativ care facilitează accesul fermierilor români la finanţare va fi aprobat în următoarea şedinţă de Guvern. Acesta impune băncilor comerciale să practice o dobândă de 2% peste ROBOR pentru creditarea agriculturii, în contextul în care MADR va acorda garanţii de stat de până la 80% din valoarea creditului.

„Vom stabili o dobândă de maximum 2% peste ROBOR şi o intervenţie a statului pentru garantarea creditelor de producţie şi de investiţii cu până la 80% pentru un plafon per beneficar de maximum 3 milioane de euro. Actul normativ care prevede acest lucru va fi aprobat în următoare şedinţă de Guvern”, a declarat Maricel Dima, subsecretar de stat MADR, prezent la conferinţa „Sectorul agricol în 2017. Cum maximizăm performanţele din agricultură?”, un eveniment organizat de revista Capital şi Network Events.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 
Cuvinte cheie:
dobanda
, fermieri
, aprobare
, guvern
, sedinta
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide