Retail&Agrobusiness

Firma-fanion a imperiului lui Culiţă Tărâţă intră în faliment cu datorii de 30 mil. euro

Culiţă Tărâţă. Mediafax Foto

Culiţă Tărâţă. Mediafax Foto

Autor: Gabriel Razi

12.09.2014, 00:07 1940

TCE 3 Brazi SRL, firma cu care omul de afaceri Culiţă Tărâţă s-a făcut cunoscut în mediul de afaceri şi prin care acesta a exploatat cele 57.000 ha din Insula Mare a Brăilei, intră în faliment cu datorii de 30 mil. euro la numai trei luni distanţă de momentul în care compania a cerut începerea procedurii de insolvenţă.

„Din momentul în care procedura de faliment a fost declanşată, societatea nu mai poate avea activitate. Ur­mează să se facă un inventar şi masa credală“, a declarat Dumitru Lazăr, reprezentantul LD Expert Grup, lichidatorul provizoriu numit de Tri­bunalul Neamţ. Insolvenţa şi falimentul TCE 3 Brazi vin fulgerător şi în pofida faptului că firma a cumu­lat 52 mil. euro profit net în perioada 2008-2013, interval în care niciun an nu a fost încheiat pe pierdere. În această perioadă, afacerile nu au fost sub 60 mil. euro/an, iar în 2012 rulajele au depăşit 100 mil. euro.

Afacerile TCE 3 Brazi au coborât anul trecut cu 80% după ce firma a pierdut aportul încasărilor fă­cut­e din ferma din Insula Mare a Brăilei, iar terenurile şi încasările aferente au trecut în conturile Agri­cost, o companie parteneră a grupului de firme fondat de Tărâţă. TCE 3 Brazi a rămas în schimb cu datorii de 23,5 mil. euro din arende neplătite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO