Retail&Agrobusiness

Fondul de investiţii Oresa mizează pe cafea pentru creşterea în continuare a afacerii La Fântâna

Fondul de investiţii Oresa mizează pe cafea pentru...

Autor: Cristina Rosca

18.04.2016, 00:06 367
Fondul de investiţii Oresa Ventures confirmă achiziţia pachetului majoritar de acţiuni în cadrul La Fântâna împreună cu Cristian Amza, fondatorul companiei.
 
La Fântâna este cel mai mare producător de apă în sistem de watercoolere, cu afaceri de 42 mil. euro în 2015, în creştere cu 23,5% comparativ cu anul anterior.
 
Oresa Ventures a preluat 92% din businessul La Fântâna de la un alt fond de investiţii, Innova Capital. Diferenţa va fi în continuare deţinută de antreprenorul Cristian Amza, fon­da­torul businessului şi totodată CEO al La Fântâna. Cele două părţi nu au dezvăluit valoarea tranzacţiei.
 
Practic, fondul de investiţii Oresa Ventures îşi răscum­pără afacerea La Fântâna la zece ani după ce a vândut-o către Innova pentru 35 mil. euro. Acum cele două părţi nu au oferit o valoare a tranzacţiei. La momentul acela afacerile La Fân­tâna erau de 19 mil. euro, de peste două ori mai mici decât în prezent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO